Factoring-rahoitus parantaa yritysten maksuvalmiutta

Factoring on laskusaatavien rahoitusta. Tämä tarkoittaa sitä, että yritys panttaa myyntisaatavansa luottoa vastaan jollekin yhteistyöyritykselle. Factoring-rahoitus on suosittua siksi, että factoring parantaa yritysten maksuvalmiutta ja luottoriskien hallintaa. Myös myyntisaatavat vapautuvat heti yrityksen käyttöön ja ne toimivat rahoituksen vakuutena. Saatavat saa myös tarvittaessa muutettua nopeasti käteisiksi varoiksi. Yritys voi factoring-rahoituksen avulla käyttää myyntisaamisiin sidotun pääoman esimerkiksi myynnin tehostamiseen, tuotantoon tai kehitystyöhön. Hallinnolliset kulut myös pienenevät. Kun yritys käyttää factoring-rahoitusta, niin kassan sekä maksuvalmiuden suunnittelu helpottuvat huomattavasti ja rahankierto nopeutuu.

Rahoituksen kohteena ovat yrityksille osoitetut laskut ja luoton vakuutena toimivat factoringyritykselle siirretyt ja pantatut laskut. Factoring-rahoitus soveltuu sellaiselle yritykselle, joka myy palveluja tai tavaroita pääasiallisesti kotimaisille yrityksille ja joissa palvelut tai tavarat laskutetaan jälkikäteen. Erityisen hyvin factoring sopii kasvaville yrityksille sekä toimialoille jossa on pitkät maksuehdot. Myös yrityksen sesonkivaihteluiden rahoitustarpeet ovat hyvä syy käyttää factoring-rahoitusta. Factoring-rahoitus voidaan hinnoitella monella eri tavalla. Laskusaatavien rahoituksen kustannukset muodostuvat kuitenkin useimmiten korosta, palkkiosta per lasku sekä vuosittaisesta hoitopalkkiosta. Yleensä yritys saa noin 80 % laskun loppusummasta heti tililleen ja loput 20 % saa sen jälkeen kun laskutettava asiakas on maksanut laskunsa. Jotkut factoring-yritykset myöntävät heti 100 prosentin korvauksen.

Factoring saatetaan sekoittaa joskus myyntisaatavien myyntiin, jossa yritys myy kaikki saatavansa jollekin kolmannelle osapuolelle ja siirtää riskin pois itseltään. Factoringissa kuitenkin vastuu ja riski säilyy yrityksellä.

Factoring-rahoitusta tarjoavat useat rahoitusyhtiöt sekä pankit. Avida Finance on joustava factoring- kumppani. Se uskoo siihen, että myyjän kaupan reilu ja helppo rahoittaminen hyödyttää molempia osapuolia. Laskutus toimii asianmukaisesti ja yrityksen saatavat tulevat tilille nopeasti. Avida Financelle voi lähettää myyntilaskut joko tiedostolla tai sähköpostilla. Sen jälkeen Avida tulostaa laskut yrityksen omalla logolla sekä sen omilla lähettäjätiedoilla ja lähettää laskut asiakkaille. Sitten yritys saa jopa 100 % laskujen loppusummasta tililleen. Avida hoitaa laskutusasiat tästä eteenpäin. Maksusuoritusten kirjaamisesta, maksuhuomautuksista sekä mahdollisesta perinnästä ei itse enää tarvitse huolehtia. Avidalla on online- palvelu, josta yritys pystyy seuraamaan laskutustapahtumia reaaliajassa.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *