Miten kesätyöntekijää voidaan huijata?

Monen elämän ensimmäinen kesätyöpaikka tapahtuu esimerkiksi puutarhatöiden, jäätelömyynnin, huvipuistojen tai kioskityön parissa.

Ensimmäinen kesätyö voi tarjota kullanarvoista työkokemusta sekä taskurahaa syksyn varalle. Kuitenkin työnantaja voi pyrkiä saamaan nuoresta työvoimasta kaiken irti epäilyttävinkin ehdoin. Monet nuoret työntekijät ottavat paremman puutteessa esimerkiksi ilolla vastaan alan minimipalkkaakin alhaisempiä palkkoja.

Osa työnantajista jopa riistää kesätyöntekijöitä huonon sään varjolla. Tällainen ilmiö voi tapahtua etenkin jäätelökioskeiden töissä. Jäätelön myynti on vahvasti kytköksissä säähän, ja sateella myyjä istuu kioskissa tuntikausia tyhjänpanttina. Kioskia on siis huonolla säällä usein turha pitää auki. Ennalta suunniteltuja työvuoroja saatetaan perua sateella eikä palkkaa tältä ajalta makseta.

Tämä kesä on ollut poikkeuksellisen sateinen ja kylmä. Jäätelökioskeilla ei ole ollut tungosta kovinkaan monena päivänä. Mietippä vaan, millainen tilanne on saattanut olla.

Esimerkiksi palvelualojen ammattiliitto PAMiin tulee yhteydenottoja asiasta joka kesä.

Ongelmia on ilmennyt erityisesti kaupan ja ravintola-alan sääherkillä työpaikoilla, kuten jäätelökioskeissa, torimyynnissä ja ravintoloiden terasseilla.

Mitä laki sanoo? Sen mukaan työnantajalla on oikeus perua työvuoro työntekijästä riippumattomista syistä, mutta työntekijä on tällöin oikeutettu saamaan palkan.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *