Taloushallinto-ohjelma helpottaa kirjanpitoa

Taloushallinto on tuttua puuhaa lähes kaikille yritysmaailman parissa pörrääville. Jokainen yrittäjä nimittäin on toiminnastaan kirjanpitovelvollinen. Tilinpäätös on lain mukaan laadittava aina neljän (4) kuukauden kuluessa tilikauden päättymisestä. Ammatinharjoittajan on laadittava tilinpäätös säännöllisesti eli kahden kuukauden kuluessa tilikauden päättymisestä. Lain mukaan tilinpäätöksessä tulee näkyä tuloslaskelma, tase, liitetiedot, rahoituslaskelma  ja toimintakertomus.

Kirjanpidon hoitaminen on usein järkevää antaa tilitoimiston hoidettavaksi. Hyvä kirjanpitäjä vapauttaa resursseja itse yritystoimintaan. Pankin tiliote on tärkeä perusta kirjanpidon laatimiselle. Kuitenkin myös yrittäjän on syytä itse seurata kirjanpitoaan säännöllisesti, sillä vastuu esim. verottajan suuntaan on yleensä yrittäjällä itsellään, osakeyhtiössä hallituksen jäsenillä ja toimitusjohtajalla.

Tilikauden kesto on 12 kuukautta. Ammatinharjoittajien tilikautena on kalenterivuosi, mutta muiden tilikausi määrätään yhtiösopimuksessa tai -järjestyksessä. Ensimmäinen tilikausi voi poikkeuksellisesti olla enintään 18 kuukautta tai vähemmän kuin 12 kuukautta, samoin liiketoimintaa lopetettaessa tai tilinpäätöksen ajankohtaa muutettaessa.¨

Kirjanpidon alkeet eivät ole hetkessä opittavissa. Onneksi yrittäjän ei tarvitse huolehtia taloushallinnollisista kiemuroista itse, sillä kirjanpitoon voi palkata alan ammattilaisia. Taloushallinnon ammattilaistenkaan ei silti tarvitse laskea yrityksen tuloja ja menoja päässään, sillä tietokone on tehnyt hommasta järjestelmällistä ja sujuvaa. Taloushallinnon ammattilaisia helpottamaan on onneksi tullut myös erilaisia apuohjelmia, joilla kirjanpitoa voi helpottaa.

Taloushallinto-ohjelma auttaa

Taloushallinto-ohjelma on apuväline, joka tehostaa yrityksen toimintaa. Järjestelmällisyys on raha-asioissa kaiken a ja o. Kun talousohjauksen rutiineja automatisoidaan, voidaan päähuomio keskittää yrityksen tärkeimpiin tehtäviin. Yrityksessä voidaan suunnata katse rauhassa tulevaisuuteen ja taloudellisten mittareiden strategiseen seurantaan. Kontrolloidun ympäristön ansiosta voidaan aina luottaa myös lukujen matemaattiseen oikeellisuuteen. Taloushallinto-ohjelma ei tee erheitä ja pelittää aina. Tuotteiden käyttö vaihtelee yhden käyttäjän ympäristöistä usean käyttäjän ympäristöön. Jokaiselle löytyy varmasti toimivan tyyppinen vaihtoehto. Ohjelma on helppo ottaa käyttöön. Se on myös käytettävissä ajasta ja paikasta riippumatta. Tämän seurauksena taloushallinto-ohjelma soveltuu myös etäkäyttöön. Palvelu toimii ajan tasaisesti.

Yrityksen omiin tarpeisiin ja lähtökohtiin perustuva raportointijärjestelmä on tärkeä apu liiketoiminnan ongelmien ratkaisussa ja päätöksenteossa. Markkinoilta voi löytää monenlaisia raportointiratkaisuja. Näiden ratkaisujen avulla yrityksen johto voi analysoida ja vertailla helposti tarvittavia tietoja.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *